Om Föreningen

Inflyttning i Brf Protonens lägenheterna påbörjade september 2012 och konstituerande styrelsemöte skedde under juni 2014.

Brf Protonen består av ljusa och genomtänkta lägenheter mellan 2 till 5 rum och kök, alla med fönster i minst två väderstreck, generösa balkonger eller uteplatser i soligt läge och i vissa fall egen trädgård med gräsmatta.

En standard utöver det vanliga!

Redan på ritningsstadiet var tanken att lägenheterna i Brf Protonen skulle bli något extra. Här finns som standard t.ex. vattenburen golvvärme i alla lägenheter och helglasade balkongdörrar som ger ett unikt ljusinsläpp i alla lägenheter. Husen är ritade av White Arkitekter och har en klassisk och samtidigt modern arkitektur där man tagit tillvara ljusets och de olika väderstreckens fördelar.

Här ville man redan från början att kvalitet och materialval skulle vara

genomgående av hög kvalitet. Bland annat har man valt större fönster

än normalt, det finns infällda spotlight i hall och badrum.

De unika penthousevåningarna högst upp har dessutom både öppenspis

och bastu!

Bekvämt boende

Du parkerar bekvämt i garaget som ligger i direkt anslutning till ett av föreningens hus. Här finns också rymliga förråd till alla lägenhet precis invid garaget. Det finns också möjlighet till fast markparkering utomhus med uttag för kupé- och motorvärmare.

Modernt kvalitetskök från Myresjökök

Våra kök har ägnats stor omtanke redan från start. Ambitionen har varit att erbjuda

vackra, modernt designade kök som samtidigt är tidlösa och trivsamma.

Köken levereras av Myresjökök, en kvalitetsleverantör som funnits på den svenska

marknaden under lång tid. Köken är i grunden vita med bänkskivor i snygg

kompakt laminat, underlimmad diskho samt separat infälld spis och separat ugn.

Badrum med hög standard

Badrummen är helkaklade i vitt med klinkergolv i mörkgrå färg och är generösa i sin storlek. Spotlights i taket är standard. I de större lägenheterna finns även en extra gästwc med klinker på golvet samt wc och handfat. I lägenheterna om 4 och 5 rok finns även en separat tvättstugedel med tvättmaskin och torktumlare som standard.

Vackra golv med golvvärme

I Brf Protonen läggs parkettgolv i ek i alla lägenheter och golvvärme är standard så det finns inga element som sitter i vägen.

Brf Protonen är ansluten till Sollentuna Energis fjärrvärmenät. Denna upppvärmningsmetod tillsammans med modern energiåtervinning på ventilationen gör att vi sparar mer energi jämfört med traditionell uppvärmning.

Byggkvalitet

Föreningens hus är byggt i hög kvalitet med stomme och ytterväggar i betong. Det ger ett mycket gediget hus med goda energivärden och ljudisolering, både från utsidan och grannar. Husets fönster har också valts efter samma egenskaper. Lägenheternas badrumsväggar är murade. Genom att inte ha organiska material i dessa eller i husets ytterväggar minimeras risker för framtida fuktproblem. Föreningens hus byggs under vattentäta väderskydd tills husen är helt täta för att säkerställa bästa byggkvalitet. Alla lägenheter har golvvärme, vilket ger en jämnare värmefördelning, behagligt uppvärmda golv och inga skrymmande och fula radiatorer på väggarna.

TV/Telefoni/Bredband

Brf Protonen har tecknat avtal med Telia om leverans av TV, Telefoni och Bredband. Detta ingår i månadsavgiften. Övriga abonnemang så som för Internet, telefoni, fler TV-kanaler mm tecknas enskilt med Telia. TV, Telefoni och Internet levereras direkt ur samma bredbandsuttag i lägenheten. Fastigheten är ansluten till internet via fiber. Från den inkommande punkten är det också draget fiberanslutning till varje lägenhet för möjlighet till maximalt snabbt bredband. Det ger även en försäkring om att föreningens nätverk och anslutning kommer klara framtidens behov av ökade överföringshastigheter.

BRF PROTONEN